סוגי הכיבוד : מה משותף לארגנטינאים ולתימנים?


השאירו את פרטיכם ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם
שם מלא:
דוא"ל:
טלפון:

חתונה ומאכלים / לי קל אירועים

צעירים רבים מאסו במאכלי הבשר ובחרו להיות צמחוניים או טבועניים וזאת ללא ספק זכותם, אבל זה לא תואם בהכרח את טעמם של רוב האורחים.

הזוג ממילא כמעט ולא אכל באותו ערב בגלל התרגשות, חוסר זמן וכו", לכן כדאי להתחשב בטעמם של האורחים, ובעיקר בגיל ובמוצא.

אם רוב האורחים צעירים, "הולך" גם חלבי. בכלל, הצעירים שמים יותר לב למוזיקה מאשר לאוכל. אם רוב האורחים ממוצא איטלקי, טורקי או בולגרי, מאכלי גבינה יתקבלו בשמחה.

אבל אם רוב המוזמנים ממוצא רוסי, פולני, רומני, תימני, ארגנטינאי או דרום אמריקאי אחר, ארוחה ללא בשר תיחשב לארוחה ללא אוכל.

גם אם התפריט בשרי, כדאי לדאוג להרבה סלטים ופשטידות כדי שגם הצמחוניים או אלה הנזהרים מאיום הכולסטרול יוכלו לאכול משהו. אצל דרום אמריקאים בעיקר, אם בחורים תפריט בשרי, רצוי שזה יהיה על האש.

השגיחו רק שהקייטרינג שבחרתם מנוסה בנשוא, כי אם הבשר מסוג ירוד, או שאין מספיק נקודות צלייה והגשה, חלק מהאנשים יקבלו את הבשר קר והאחרים יקבלו אותו מאוחר ובשני המקרים המזון עלול להיות לא לעיס.

בעיה מיוחדת יש לזוגות שלא רוצים ארוחה בשרית אך גם "לא משתגעים" על חלבי. במקרה זה, אפשר להרכיב מנות יפות ומשביעות על טהרת הירקות והפירות, אבל רצוי בכל זאת להיעזר מעט גם במאכלי חלב- כרוכיות {בלינצ"יס} שמכינים במקום, פשטידות עם ירקות וגבינה צהובה או בולגרית, קישים ועוד.

אם רוצים לבדוק איך אפשר לגרום למחותנים להתחיל לריב, עוד לפני שמחליטים מי משלם כמה על החתונה, תנו לשתי האמהות להרכיב לבד תפריט! זאת תרצה רק סלטים לפתיחה, השנייה תרצה חצי מלון ממולא בסלט וולדורף.

זאת תרצה מרק עם קרעפלאך, השנייה תרצה חריימה – וכו". כמו בכל ריב גם את זה ניתן למנוע עם מעט רצון וניסיון. כדאי להגדיר את סוג הקהל. במידה והוא בחלקו אשכנזי ובחלקו ספרדי, רצוי להתחשב בכל צד ולהזמין מנה אחת שתתאים לאלו ואלטרנטיבה שטובה לאחרים. זכרו שרוב הקבל הישראלי נהנה ממאכלי עמים ולא מעט פולנים מכורים לאוכל חריף.

אם אתם בוחרים תפריט מאוד מתוחכם, דאגו גם למנות רגילות ומקובלות – כבחירה. רוב הקהל די שמרני באוכל- בחידושים הוא מסתפק רק בבחירת המכונית.

אביא שתי דוגמאות: אחת הממחישה פתרון רצוי לבעיה, והשנייה – את ההפך הגמור.

משפחה רוסית אסלית חיתנה את בנה הבחור עם בחורה ממוצא תימני חסודה וגזעית. הכסף לא היווה בעיה באף צד מהצדדים. הם בחרו במזנון והחליטו על "מזנוני עדות". היה מזנון יהודי, עם געפילטע פיש וקנישעס.

היה מזנון אחר, מזרחי, עם חומוס, טחינה, פיתות חמות, חמוצים וסלטים חריפים. למען הצעירים, היה גם מזנון איטלקי ומזנון נוסף, סיני. זאת היית החוויה גסטרונומית מאוד מעניינית וטעימה- הצלחה של ממש!

אבל קורים גם דברים אחרים, כמו בחתונה של בחורה נורבגית עם בחור ממוצא תימני יליד ראש העין. לחתונה הגיעו קרובים וחברים מנורבגיה, והכלה החליטה שהאוכל יהיה על פי טעמם בלבד : לאורחים המתינו ערימות של סלמון מעושן ודגים מעושנים אחרים. החתונה עלתה הון, אבל התימנים התרחקו מהדג הורוד כאילו שהיה טרף.

גם העונה משפיעה על האוכל : אם החלטתם להינשא בחורף, כדאי לקחת זאת בחשבון בהרכבת התפריט. פונץ" חם בבר שבכניסה יבטיח מצב רוח, יחמם גוף ורגלים כבר מהרגע הראשון. מרק סמיך ורותח, מוגש בכלי קרמיקה יפים ואופנתיים, עם קרוטונים ולחם טרי וחם, פשטידות חמות – והנה לכם אירוע "חם" , תרתי משמע.

בקיץ, העדיפו מבחר סלטים, פלטות של גיבנות או בשרים קרים ולקינוח לא לשכוח את הגלידה הטובה, שתייה קרה במגוון אפשרויות וטעמים וחשוב לזכור את המשקאות הדיאטטיים.

כולנו "אוכלים" אלפי קלוריות בלי חשבון, אבל שותים משקאות דיאטטיים וקפה עם סוכרזית, כדי לאזן את ספירת הקלוריות ובעיקר כדי להרגיע את המצפון.

ועוד דבר חשוב: אם חשוב לכם לעשות חתונה יהודית, חתונה מסורתית הקפידו על כשרות, אם אתם לא ממש רוצים, לפחות תדאגו לכמה מנות כשרות.

מזל טוב!

למאמרים נוספים:
מקומות להתחתן
כשרות חתונה
ביטול חתונה
תקליטן לחתונה
מקומות לחתונה 

לי קל חתונות ואירועים.

 

 




חתונה | ארגון חתונה | בר מצווה | בריתה | גן אירועים | מפיק חתונה | מתחתנים | חתן כלה | מדריך חתונה | מתחתנים 2012 | שירים לחתונה | חתונה בטבע | מבצעי קיץ וחורף | מידע לספקים | המלצות לחתונה | חתונה קטנה | רגע לפני |  גני אירועים | חתונה רפורמית | www.eru.co.il | 

כל הזכויות שמורות לקבוצת לי קל אירועים ©